De website van Branderij Joost gebruikt cookies
×

Dagelijks vers gebrand!

CASHEWNOTEN

Luxe noot met een milde, boterachtige smaak die zacht van structuur is.

€ 5,95
×
Gewicht:
Smaak
Beschrijving

Introductie
De cashewnoot is een niervormig nootje dat onderaan de cashew-appel groeit. De naam cashew is ontleend aan de Portugese naam caju, wat op haar beurt weer voortkomt uit het Tupi: acaiu. De cashewnoot is rijk aan magnesium, fosfor, ijzer en eiwit en heeft een zoete smaak.
De heerlijke smaak maakt dat de cashewnoot in de top 3 van populaire notensoorten staat in ons assortiment.

Origine
De cashewnoot werd in de zestiende eeuw ontdekt door de Portugezen die hun intrek deden in Brazilië. Vanaf daar werd de noot naar India gebracht en vanaf daar verspreidde de cashewnoot zich tot aan Afrika.
Waar groeien cashewnoten?
Cashewnoten komen van oorsprong uit het noordoosten van Brazilië, maar kunnen in elk tropisch klimaat groeien. Vandaag de dag groeien cashewnoten voornamelijk in India, Vietnam, Indonesië, Mozambique, Madagaskar, Brazilië, Ivoorkust, Burkina Faso, Benin, Ghana en Togo. Momenteel zijn India en Brazilië verantwoordelijk voor de grootste productie van cashewnoten.

Wist u dat?
Cashewnoten veel andere nuttige voedingsstoffen en vitaminen bevatten en ook rijk zijn aan enkelvoudig-onverzadigde vetten. Geroosterde cashewnoten zijn een heerlijk gezonde snack. Cashewnoten zijn een belangrijke bron van ijzer, magnesium , vitamine K, zink, vitamine B1 en proteïne.

Tip!
Doordat de cashewnoot van zichzelf veel eiwit en ijzer bevat, is het een ideale vleesvervanger. Voeg eens een handje cashewnoten toe aan uw pindasaus of wokgerecht. Even fijnhakken en dan door de broccoli of boontjes is ook erg lekker!

 

shippingGratis verzending in NL bij bestellingen vanaf € 45,-winkels12 échte winkels van harte welkom!retour Branderij Joost altijd vers gebrande noten


TOP

Copyright © 2018 Branderij Joost