De website van Branderij Joost gebruikt cookies
×

Dagelijks versgebrand!

amandel

AMANDELEN WIT

Geblancheerde amandelen zijn amandelen waarvan het vlies verwijderd is. Het verwijderen ervan vindt plaats door de amandelen kort in warm water te weken.

Deze “bloemige” noot heeft een milde smaak en een stevige structuur.

€ 3,95
×
Gewicht:
Smaak
Beschrijving

Introductie
Amandelen zijn de meest geteelde en gegeten noten ter wereld. De amandel is een zeer voedzame noot. Ze zijn een rijke bron van vitamine E, calcium, fosfor, ijzer en magnesium. Branderij Joost laat u graag kennismaken met het assortiment amandelen.

Origine
De amandelboom (Prunus dulcis) komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en wordt tegenwoordig voornamelijk geteeld in Californië (VS). Ongeveer 40% van deze oogst is afkomstig uit Californië en de rest komt voornamelijk uit Spanje, Syrië, Italië, Iran en Marokko.

Groeiproces van Amandelen
De vrucht van de amandel is geen echte noot, maar een steenvrucht, bestaande uit een harde buitenkant met het zaad ‘de noot’ aan de binnenkant.

De amandelboom is een loofboom die ongeveer groeit tot een hoogte van z’n 4-10 meter hoog. De stam van de amandelboom heeft een diameter van ongeveer 30 centimeter. Jonge amandeltwijgen zijn eerst groen, waarna ze door het vele zonlicht overgaan in de kleur paars. In hun tweede jaar worden ze grijs. De bladeren zijn dan ongeveer 3-5 cm lang. De geurige bloemen zijn 3-5 centimeter in diameter en wit of lichtroze met elk vijf bloemblaadjes.

Tip!
Vervang het gehakt in de spaghettisaus eens door amandelen.

shippingGratis verzending in NL bij bestellingen vanaf € 35,-winkels12 échte winkels van harte welkom!retour Branderij Joost altijd versgebrande noten

Nieuwsbrief


TOP

Copyright © 2018 Branderij Joost