De website van Branderij Joost gebruikt cookies
×

Dagelijks vers gebrand!

WALNOTEN HALF

Door de prachtige vorm van deze walnoten kunt u deze uitstekend verwerken als prachtige kunstwerkjes op bijvoorbeeld een walnotentaart.

Deze fraai gevormde noot heeft een frisse smaak en een licht taaie structuur.

€ 3,95
×
Gewicht:
Smaak
Beschrijving

Introductie
Walnoten hebben een typische vorm die wel op hersenen lijkt, hun volle smaak wordt erg gewaardeerd. Walnoten worden altijd ongebrand gegeten.

Origine
De Grieken en Romeinen wisten dit al. In de Griekse mythologie stond de walnotenboom symbool voor wijsheid.

De walnoot komt van de walnootboom. Eigenlijk  zijn walnoten geen noten maar vruchten. Een steenvrucht om precies te zijn, net als de abrikoos, de kers, de perzik en de pruim. Het duurt ongeveer vijftien jaar voordat uit een walnoot een boom is gegroeid die vruchten geeft. Daarom wordt voor vermeerdering van de bomen ook wel gekozen voor enten. Een walnootboom kan tot dertig meter hoog worden. De vruchten hebben dezelfde groene kleur als het blad.

Wanneer de vrucht eenmaal rijp is, scheurt de bolster vanzelf open waarna de walnoten op de grond vallen, al dan niet na zacht schudden aan de boom. Oogsten is dan ook een kwestie van oprapen.

Wist u dat?
Walnoten boordevol omega 3 (visolie) zitten en ze hebben niet alleen de meeste antioxidanten, maar ook de krachtigste. Omega-3-vetzuren beschermen het hart en de bloedvaten doordat ze de hoeveelheid vet en cholesterol in het bloed verlagen.

Op boerderijen staat soms een walnootboom in de buurt van de stallen, om vliegen en muggen te weren. De aromatische bladeren van de boom bevatten juglandine. Deze stof verspreidt een geur waar muggen en vliegen niet van houden.

Tip!
Maak een powerontbijt van walnoten met yoghurt en honing. Walnoten zijn ook in warme gerechten lekker, bijvoorbeeld in een Italiaanse pasta of een lekkere walnotentaart. Probeer ook eens een sandwich van geitenkaas met honing en walnoten.

 

shippingGratis verzending in NL bij bestellingen vanaf € 45,-winkels12 échte winkels van harte welkom!retour Branderij Joost altijd vers gebrande noten


TOP

Copyright © 2018 Branderij Joost