De website van Branderij Joost gebruikt cookies
×

Dagelijks vers gebrand!

PECANNOTEN

Deze prachtige noot heeft een milde zoete smaak en een romige, zachte structuur.

€ 4,95
×
Gewicht:
Smaak
Beschrijving

Introductie
Pecannoten lijken een beetje op walnoten, maar gebrand en licht gezouten hebben ze toch een heel eigen karakter en zijn ze zeer geliefd. In Amerika bakt iedereen een pecan-pie met deze heerlijke noot.

Origine
Pecannoten komen van oorsprong uit de Verenigde staten en Noord Mexico, maar komen tegenwoordig ook uit Spanje en Australië. Ze lijken een beetje op walnoten, maar zijn qua smaak iets boteriger en zoeter.

Pecannoten zijn zaden en komen van de Hickory, De bomen kunnen 25 meter breed worden. De noten behoren tot de okkernotenfamilie.

De pecannoten zitten in groepen van vier bij elkaar in een groene schil. De pecannoten bloeien in april/mei met mannelijke katjes en kleine trossen vrouwelijke bloemen aan de uiteinden van de scheuten. De langwerpige, gladde noten rijpen in oktober, waarbij de groene schil openbarst. Door aan de boom te schudden vallen de noten eruit.

Wist u dat?
Pecannoten niet alleen zeer rijk van smaak zijn, maar ook meer dan 19 vitaminen en mineralen bevatten zoals: vitamine E en A, foliumzuur, calcium, magnesium, koper, fosfor, kalium, mangaan, verschillende B-vitaminen en zink. Pecannoten bevatten 75% vet, grotendeels onverzadigde en dus goede vetten, en 10% eiwit.

Pecannoten geven veel energie voor langere tijd.

Tip!
Pecannoten kunnen uitstekend gebruikt worden ter vervanging van vlees in uw gerechten, maar zijn ook heerlijk in (vruchten)salades en passen uitstekend bij gevogelte, vanwege de licht zoete smaak van de noot.

 

shippingGratis verzending in NL bij bestellingen vanaf € 45,-winkels12 échte winkels van harte welkom!retour Branderij Joost altijd vers gebrande noten


TOP

Copyright © 2018 Branderij Joost