Waar zijn walnoten goed voor? Meer dan je denkt!

Het is een bekende noot die veel mensen regelmatig eten, de walnoot. Hij is niet alleen lekker uit het vuistje, ook door een salade, in een bakje yoghurt of op een broodje met brie en honing komt hij volledig tot zijn recht. Maar waar zijn walnoten goed voor? Je leest het in dit blog. Direct walnoten bestellen? Dat doe je natuurlijk bij Joost.

Zijn walnoten gezond?

We beginnen met de vraag of walnoten wel gezond zijn. Hier kunnen we kort maar krachtig op zeggen: ja! Walnoten zijn, net als andere noten, erg gezond.

Dat noten gezond zijn, is natuurlijk niets nieuws. Ze staan steevast in het rijtje van gezonde voeding. Het Voedingscentrum raadt niet voor niets aan om dagelijks een handje ongezouten noten te eten.

Ze lijken op hersenen én zijn er goed voor!

Is het je wel eens opgevallen dat walnoten verdacht veel op hersenen lijken? Wij denken dat Moeder Natuur ons daarmee een stille hint geeft, want walnoten zijn ontzettend goed voor je grijze massa.

Waar zijn walnoten goed voor? Brainfood

Walnoten worden ook wel brainfood genoemd. Niet alleen omdat ze er dus uitzien als een stelletje hersenen, maar ook omdat ze enorm goed zijn voor je brein. Kan je jezelf dan slim eten? Een soort van wel!

Uit onderzoek blijkt namelijk dat het eten van noten (dus ook walnoten) en andere voeding goed is voor bepaalde hersenfuncties. Hoe dat kan? Door een aantal topstofjes die zich in de noot bevinden:

  • ·       Omega-3
  • ·       Antioxidanten
  • ·       Magnesium
  • ·       Vitamine E
  • ·       Essentiële vetzuren

#1 Omega-3

In walnoten zitten mega veel omega-3-vetten. De meeste van alle noten! Omega-3 heeft een gunstig effect op de vetsamenstelling van het bloed.

#2 Antioxidanten

Walnoten bevatten ook veel antioxidanten. Die vangen vrije-radicale op, om weefsel en cellen te beschermen. De antioxidanten in walnoten zijn 2 tot 15 keer zo sterk als een krachtig antioxidant als vitamine E. Sterk staaltje gezond dus!

#3 Magnesium

Daarnaast kan je ook magnesium vinden in de noten, een hoge concentratie zelfs. Dat is dan weer goed voor je botten en spieren. En de reden dat het brainfood is.

#4 Vitamine E

Voldoende vitamine E kan helpen om cognitieve achteruitgang te voorkomen (daar is -ie weer, brainfood).

#5 Essentiële vetzuren

Een bijzonder stofje: walnoten bevatten essentiële vetzuren die je lichaam niet zelf aan kan maken, maar wel hard nodig heeft om te kunnen functioneren. We moeten die vetzuren dus wel uit voeding halen. Groene bladgroenten en vlees bevatten maar kleine hoeveelheden hiervan, dus walnoten zijn ideaal om ze binnen te krijgen!

Waar zijn walnoten goed voor? Nog veel meer

Naast alle het perfecte voedsel voor je brein, zijn walnoten goed voor andere zaken, als:

·       Een goede nachtrust

·       Een verlaagd cholesterol

·       Een verzadigd gevoel

·       Minder stress

·       Je stoelgang

·       Een veganistisch dieet

·       Een verlaagd stressniveau 

Ondanks dat walnoten gemiddeld veel kcal en vet bevatten, zijn ze perfect om mee af te vallen. Door de eiwitten en vetten in een walnoot is je lichaam langer bezig met het verteren, waardoor je minder snel een hongergevoel hebt.

Dus, waar zijn walnoten goed voor?

Walnoten zijn goed voor veel verschillende gezondheidsdoeleinden. Een handje walnoten per dag is dus zeker gezond en goed voor je lichaam en hersenen!

Direct walnoten bestellen en werken aan je gezondheid? De walnoten van Joost zijn niet alleen gezond, maar ook verrukkelijk lekker!