ALLEREERST: DIT IS JOOST

Joost is degene bij wie je je noten haalt. Dat is namelijk waar hij goed in is: in noten.

Joost is een nuchter figuur die weet wat lekker is. Hij is continu op zoek naar de allerlekkerste variant van ieder soort noot. Dat brengt hem de hele wereld over: Amerika, India, Australië... Alles voor de allerbeste pinda, de smakelijkste cashewnotende lekkerste macadamia’s.

Joost kiest altijd voor kwaliteit. Daarom selecteert, brandt, mengt, zout en verpakt hij iedere noot of pinda en ieder stuk gedroogd fruit zelf. Dat maakt dat Joost je kan beloven dat je absoluut de beste kwaliteit krijgt voor je geld. Gebrand of rauw, gezouten of ongezouten: het is altijd gewoon goed. Bestel je bijvoorbeeld nootjes bij Joost, dan staat hij ervoor garant dat iedere noot die hij voor je inpakt, 100% vers gebrand en 100% noot is. Of nou ja, soms met een korreltje zout.

WAAR JOOST VAN HOUDT

Joost houdt van:

Eenvoud
Puur natuur, dat vindt Joost het allerlekkerst. Hij houdt zijn producten dan ook eenvoudig. We voegen bijvoorbeeld geen ingrediënten met onmogelijke namen toe aan onze noten om ze mooier of langer houdbaar te maken. Ook onze koffiebonen mengen we alléén met ... andere koffiebonen, voor een mooie blend waarin verschillende smaken elkaar versterken.

Kwaliteit
De ene macadamia is de andere niet, de ene koffieboon tipt niet aan de andere. Ook als producten hetzelfde naampje hebben, verschillen ze vaak op één punt: kwaliteit. Joost neemt alleen genoegen met de beste kwaliteit en die herkent hij, fijnproever als hij is, aan de smaak. Alle producten in onze winkel zijn door Joost zelf voorgeproefd en goed bevonden.

Aandacht
Aandacht maakt alles mooier. Dat zit bij Joost wel goed: hij selecteert alles wat hij verkoopt met aandacht. Dat betekent ook dat hij niet ‘van alles wat’ verkoopt: Joost kent zijn sterke punten (vooral koffiebonen en noten) en besteedt daar zijn aandacht aan. Daarom vind je bij ons geen kaas, chutneys, worst, toast, dipjes en smeerseltjes. Niet omdat Joost daar niet van houdt ;-), maar omdat Joost zijn aandacht graag schenkt aan de zaken waar hij écht in uitblinkt.

Eigentijds
Een noten- en koffiezaak met ouderwets goede producten en service, maar wel met de pit van nu: dat is Joost. Joost is nieuwsgierig naar wat er in zijn branche speelt en houdt zijn ogen steeds open. Als hij tijdens zijn proefreizen ergens anders nóg betere kwaliteit vindt, dan verandert hij zonder pardon van leverancier. De wereld verandert immers steeds, en Joost wil je niet alleen vandaag het beste bieden, maar ook morgen.


DE PRODUCTEN VAN JOOST HEBBEN EEN LUCHTJE

We bekennen het eerlijk: die producten van Joost, daar zit wel een luchtje aan. Gelukkig kan het je niet ontgaan: je ruikt het al als je bij ons de straat in loopt. Je koopt dus nooit een kat in de zak, want dat van dat luchtje weet je van tevoren.
Dat heb je, met vers gebrande producten: die ruik je voordat je ze ziet. We maken het regelmatig mee dat mensen onze winkel binnenstappen puur doordat ze hun neus hebben gevolgd. Ze komen dan met iets thuis dat niet op hun boodschappenlijstje stond. Maar ja, je neus liegt niet.

EN DIT BEN JIJ ;-)

Jij bent een levensgenieter. Je houdt niet van goed genoeg, maar gaat altijd voor gewoon goed. Je kijkt niet op een dubbeltje, maar wilt geen cent uitgeven aan slechte kwaliteit.

Een fijnproever ben je ook: je weet wat lekker is en je weet ook precies waar je dat lekkers moet halen. Je vertrouwt op je neus als je een winkel binnenstapt. Een authentiek, eerlijk product wint het bij jou altijd van een supermarktproduct waarvan je de herkomst niet kent.

En precies deze eigenschappen maken dat jij nu hier staat, bij Joost op de drempel. Joost en jij kunnen het ongetwijfeld goed met elkaar vinden. Alle producten van Joost zijn er voor en door fijnproevers en Joost vertelt je graag waar hij ze vond en wat ervoor zorgde dat hij direct om was. Want Joost verkoopt alleen producten waar hij zelf voor 100% achter staat. Hij heeft ze zelf uitgeprobeerd en kritisch beoordeeld.

MAAK ÉCHT KENNIS MET (DE SMAAKMAKERS VAN) BRANDERIJ JOOST IN ONZE WINKELS

Branderij Joost gaat met de tijd mee en heeft dus een mooie webshop waarin je de lekkerste noten, koffiebonen en chocoladeproducten kunt bestellen. Maar natuurlijk kun je al dat lekkers ook gewoon bij jou in de buurt vinden in een van de winkels bij Branderij Joost.
Je vindt onze winkels hier:
 • Branderij Joost Bergen op Zoom
 • Branderij Joost Etten-Leur
 • Branderij Joost Amersfoort
 • Branderij Joost Oosterhout
 • Branderij Joost Woerden
 • Branderij Joost Gouda
 • Branderij Joost Zoetermeer
 • Branderij Joost Hoofddorp
 • Branderij Joost Gorinchem
 • Branderij Joost Roosendaal
 • Branderij Joost Heerhugowaard

OFFLINE RUIKEN, ONLINE KOPEN

Om eerlijk te zijn is zo’n webshop in onze branche helemaal niet optimaal.
Het zit zo: als je eenmaal weet dat de noten, notenmixen, pinda’s en koffie van Joost onweerstaanbaar lekker zijn, dan weet je telkens weer de weg naar de webshop te vinden. Maar wat nou als je nog nooit eerder kennis hebt gemaakt met Joost en zijn verse producten?
Op de foto zien onze cashews en walnoten er precies hetzelfde uit als de cashews en walnoten van de notengroothandel. En aan een foto van een koffiebonenverpakking met een mooi Branderij Joost-stickertje kun je ook niet ruiken dat de koffiebonen die erin zitten, wel echt een ander verhaal vertellen dan de koffiebonen uit de supermarktschappen.

KOM EENS SNUFFELEN IN ONZE WINKELS!

Dus daarom: kom eens snuffelen in een van winkels van Branderij Joost! En dat snuffelen, dat bedoelen we dan letterlijk. Het is namelijk best lekker snuffelen bij ons, al zeggen we het zelf. Snuffelen aan allerhande nootjes, aan pinda’s, aan koffiebonen, aan cacaoproducten...
Als je één keertje bent geweest, is de kans groot dat je om bent en dus nog eens terugkomt, weten we uit ervaring. Je hebt dan namelijk met eigen neus geroken hoe dat ruikt, écht vers.

ONLINE OF OFFLINE: ALLES IS ALTIJD VERS

Fijn om te weten is dat je niet elke keer de deur uit hoeft om je verse noten bij Joost te komen halen. Alles wat je in de webshop bestelt, is namelijk even vers als wat je in de winkel haalt. Je wordt niet opgescheept met restvoorraadjes of met ‘het achterste uit de bak’ als je een online bestelling plaatst, maar krijgt altijd de beste kwaliteit, net als wanneer je er in de winkel met je neus bovenop staat als je bestelling klaargemaakt wordt.
Voor alle lekkerbekken die op hun neus vertrouwen staan de deuren van onze winkels daarom altijd open. Of nou ja, soms alleen figuurlijk, omdat de buren anders klagen dat ze de hele dag door zo’n trek hebben. Je ruikt onze producten namelijk buiten.