HAZELNOTEN WIT

Veganistisch

€ 4,50

150 gram
Veganistisch

€ 4,50

150 gram
Smaak
Fijne lichtromige zoete smaak

Omschrijving

Deze noten worden net als de witte amandelen kort geblancheerd om zo het bruine jasje te verwijderen. Deze veelzijdige noot heeft een zoete smaak en een licht romige structuur. De witte hazelnoot kan zowel rauw als gebrand, ongezouten gegeten worden.


Waarom geblancheerde hazelnoten?

Witte hazelnoten zijn lekker als snack om zo te eten, maar dat geldt natuurlijk ook voor bruine hazelnoten. Geblancheerde, witte hazelnoten worden vaak verder verwerkt in andere producten. Bijvoorbeeld hazelnootpasta of hazelnootmeel. Omdat witte hazelnoten tijdens het blancheren worden ontdaan van hun ietwat bittere velletje smaken ze ook wat zoeter dan de bruine variant.

Hazelnoten: de basis voor heel veel lekkers!

Hazelnoten vormen de basis van veel verschillende producten. Hazelnootpasta voor op brood. Hazelnootmeel voor een heerlijke nootachtige smaak aan je versgebakken brood of gebak. Als knapperige verrassing in de chocolade of als basis van een koffielikeurtje. Je komt hazelnoten overal tegen. De wat zoete smaak en knapperige binnenkant maakt de hazelnoot al eeuwenlang mateloos populair. Ervaar het zelf!

Witte hazelnoten als gezonde snack

Wist je dat een handvol witte hazelnoten maar liefst 50% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine E bevat? Daarnaast zijn ze ook een belangrijke bron van vitamine C, E en K. Super gezond dus!

Hazelnoten zitten niet alleen boordevol met vitaminen, ze barsten ook van de belangrijke mineralen. Calcium, koper, ijzer, zink, magnesium. Alles dat je nodig hebt voor gezonde botten, spieren en de opname van zuurstof in het bloed. Net zoals de meeste noten bevatten hazelnoten voornamelijk onverzadigde vetzuren en dat is dan weer goed voor je cholesterol. Dat zoiets lekkers zo gezond kan zijn!

Het hele jaar door verkrijgbaar

Hazelnoten worden gewonnen van de hazelnootstruik. Deze komen door heel Europa voor. Van Turkije tot aan Nederland. Turkije en Italië zijn de belangrijkste producenten van hazelnoten maar de hazelnoot is het hele jaar door verkrijgbaar. Wanneer het oogstseizoen in Turkije op zijn eind loopt in augustus, begint in september het oogstseizoen op andere plaatsen in Europa. Zo kun je het hele jaar door genieten van verse hazelnoten.

Hazelnoten van Branderij Joost: simpelweg de beste smaaknoot!

Op zoek naar de lekkerste hazelnoten? Je vind ze bij Joost. Dat is nogal een claim maar wel één waar we volledig achter staan! Joost is een fijnproever die alleen noten verkoopt waar hij zelf volledig achter staat. Joost is eenvoudig. Noten zijn noten, puur natuur en zonder kunstmatige toevoegingen of rare smaakmakers. Noten zijn vers want alleen dan ervaar je de volledige smaaknoot en structuur. En dat alles maakt de hazelnoten van Joost simpelweg de lekkerste.

Online of liever proeven?

Maak het jezelf makkelijk en bestel direct witte hazelnoten via de webshop. De beste noten van Branderij Joost vindt je ook in één van de winkels bij jou in de buurt. Kom langs om zelf te proeven en ontdek het verschil dat Joost maakt.