De top 5 meeste gezonde avond snacks

Na het avondeten nog steeds trek? Dan kun je natuurlijk een zak chips opentrekken of een reep chocolade aanvallen. Jij houdt het liever wat meer verantwoord (af en toe). Daarom hier de top vijf gezonde late night snacks.

Wat is een gezonde snack?

Een gezonde snack is meer dan alleen een tussendoortje dat laag is in calorieën. Het gaat om het kiezen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen, zoals vezels, eiwitten, vitamines en mineralen, en laag in verzadigde vetten, suikers en zout.

Een gezonde snack moet ook voldoende vullen om honger te stillen (bijvoorbeeld in de avond) en je energieniveau op peil houden tot de volgende maaltijd. Het is de perfecte manier om je dagelijkse voedingsbehoeften aan te vullen en je energie gedurende de dag op peil te houden.

 Snel door naar die gezonde late night snacks!

#1 Noten als gezonde late night snack

Noten zijn een uitstekende gezonde avond snack. Ze zitten boordevol gezonde vetten, eiwitten en vezels die je een verzadigd gevoel geven. Onze verschillende notenmixen bestaan uit de lekkerste noten en eventuele toevoegingen (bijvoorbeeld rozijnen of gedroogd fruit).

Iedere noot heeft zijn eigen gezondheidsvoordelen. Over het algemeen zijn ze rijk aan vezels, vetten, eiwitten en diverse vitamines (vooral B1, B6 en E). En het belangrijkste? De noten van Joost zijn ook mega lekker!

#2 Griekse yoghurt met fruit en honing

Griekse yoghurt is rijk aan gezonde vetten en eiwitten en stilt daarom je hongergevoel. Voeg wat vers of gedroogd fruit, een handje noten en een scheutje honing toe voor een zoete touch. Dit is een lichte, maar vullende snack die je zoete trek stilt zonder je calorie-inname extreem te verhogen.

#3 Hummus met groenten: een gezonde hartige snack

Hummus is een gezonde hartige snack die rijk is aan vezels en eiwitten. Het is gemaakt van kikkererwten, tahin, knoflook en citroensap. Dip je er wat verse groenten in, zoals wortels, komkommer of paprika? Dan krijg je je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid met gemak binnen!

Heerlijk knapperig, smeuïg en een voedzame late night snack.

#4 Volkoren crackers met zelfgemaakte pindakaas

Heb je echt goede trek? Volkoren crackers zijn een goede bron van vezels en helpen je langer vol te voelen. Besmeer ze met heerlijke zelfgemaakte pindakaas (natuurlijk met de pinda’s van Joost) voor een extra dosis eiwitten en gezonde vetten.

Deze combinatie is niet alleen voedzaam, maar ook verrukkelijk en vervult perfect de behoefte voor een gezonde avond snack.

Ps. Recept nodig zelfgemaakte pindakaas? Ontdek hier de kunst van zelf pindakaas maken.

#5 Donkere chocolade als gezonde late night snack?!

Zin in zoet? Neem dan een stukje donkere chocolade. ‘’Is dat wel gezond dan?’’, horen we je denken. Ja, zeker! Donkere chocolade is niet alleen heerlijk, maar ook rijk aan antioxidanten. Het bevat minder suiker dan melkchocolade en vermindert het jouw hunkering naar zoetigheid.

Een paar stukjes donkere chocolade kunnen daarom prima een perfecte afsluiting zijn van je avond.

Eet smakelijk tijdens je gezonde snack avond!

Organiseer je een borrelavond of staat er een filmavond met je partner op de planning? En wil je er een gezonde snack avond van maken? Dan kun je een combinatie van de top vijf gezonde avond snacks serveren.

Maak bijvoorbeeld een yoghurtbar met divers vers fruit waar je gasten hun eigen bakje samen kunnen stellen. En stel daarnaast een noten-borrelplank samen met de lekkerste notenmixen.

De mogelijkheden zijn eindeloos en de buiken goed gevuld. Eet smakelijk!