Makkelijke walnotentaart met honing
Fan van walnoten? Dan is deze makkelijke walnotentaart met
honing echt iets voor jou! Deze taart combineert de heerlijke knapperigheid van
walnoten met de zoete, rijke smaak van honing, allemaal verpakt in een
zelfgemaakte taartbodem. Klinkt moeilijk, is het niet! Deze makkelijke
walnotentaart is écht makkelijk.
Maak dus indruk op je gasten (of jezelf) en trakteer ze op dit heerlijke taartje. Met slechts 30 minuten bereidingstijd en een beetje geduld terwijl de bodem bakt en de taart opstijft, heb je in een handomdraai een verrukkelijke walnotentaart met honing op tafel staan.
Dus trek je bakkersschort aan, verwarm de oven en geniet van het maken – en eten! – van deze smakelijke traktatie. Eet smakelijk!
Voor: 8-10 personen
Totale bereidingstijd: 3 uur: 30 minuten bereidingstijd, 20 + 25 minuten oventijd, 2 uur wachttijd
Ingrediënten voor de makkelijke walnotentaart met honing
Voor de bodem:
- 200 gr bloem
- 100 gr koude boter (in blokjes gesneden)
- 50 gr poedersuiker
- 1 ei
- Snufje zout
- 200 gr walnoten, grof gehakt
- 150 gr honing
- 100 gr suiker
- 100 gr boter
- 125 ml slagroom
- 1 tl vanille-extract
- Snufje zout
Bereidingswijze
Voor de bodem:
1. Meng de bloem, poedersuiker en het snufje zout in een grote kom.
2. Voeg de koude boter toe en wrijf het met je vingers door de droge ingrediënten tot het mengsel op fijne broodkruimels lijkt.
3. Voeg het ei toe en kneed het snel tot een samenhangend deeg. Maak van het deeg een schijf, wikkel het in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten in de koelkast rusten.
4. Verwarm de oven voor op 180ºC.
5. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot het groot genoeg is om een taartvorm van 23 cm te bekleden.
6. Bekleed de taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
7. Bak de bodem direct 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot hij goudbruin en gaar is. Laat afkoelen.
Voor de vulling
1. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.
2. Voeg de suiker en honing toe en roer tot de suiker is opgelost.
3. Roer de slagroom, vanille-extract en een snufje zout erdoor en laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken tot het iets is ingedikt.
4. Roer de gehakte walnoten door het mengsel en haal van het vuur. Laat kort afkoelen.
5. Giet de vulling in de afgekoelde taartbodem en verdeel gelijkmatig.
Afwerking
1. Laat de taart op kamertemperatuur komen en zet deze dan minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
2. Serveer de taart op kamertemperatuur voor de beste smaak.