WALNOTEN HALF Rauw

Veganistisch

€ 3,95

100 gram
Veganistisch

€ 3,95

100 gram
Smaak
Deze fraai gevormde noot heeft een frisse smaak en een licht taaie structuur

Omschrijving

ODE AAN DE WALNOOT

 De walnoot is een bekende noot die veel mensen regelmatig eten. Niet alleen direct uit de verpakking is het een heerlijke noot: hij doet het ook goed in salades, in (hartige) taart en op een broodje met geitenkaas en honing. Een echte alleskunner dus, de walnoot! En superlekker, vooral als je ‘m bij Branderij Joost haalt.

ZIJN WALNOTEN GEZOND?

Walnoten vallen (het zal niemand verbazen) in de categorie van de noten. Het Voedingscentrum raadt aan om iedere dag een handje ongezouten noten te eten. Daar hoort de walnoot ook bij, want de walnoot is, net als andere rauwe noten, erg gezond.
Regelmatig noten eten zorgt ervoor dat:

 • De kans op hart- en vaatziekten afneemt;
 • Je LDL-cholesterol verlaagt, waardoor je goed zorgt voor je bloedvaten.
De voedingsstoffen en gezondheidseffecten van iedere soort noot zijn niet exact gelijk. Walnoten zijn in vergelijking met andere noten bijvoorbeeld een goede bron van alfa-linoleenzuur (ALA). Dit is een plantaardig omega-3 vetzuur dat je beschermt tegen hart- en vaatziekten.

Hoeveel walnoten per dag?

Het Voedingscentrum geeft aan volwassenen het advies om iedere dag een handje ongezouten noten te eten. Als je een handje walnoten eet, komt dit neer op ongeveer 25 gram walnoten.
Met een handje walnoten krijg je het volgende binnen:

 • Energie: 176 kcal
 • Vet: 17 gr
 • Verzadigd vet: 1,7 gr
 • Koolhydraten: 1,3 gr
 • Suikers: 0,7 gr
 • Vezels: 1,2 gr
 • Eiwit: 4 gr
Kies je voor ongezouten walnoten zoals het Voedingscentrum aanraadt, dan krijg je 0 gr zout binnen als je een handje walnoten eet.

Walnoten gezond voor de hersenen

De grote hoeveelheid omega-3 vetzuren die in walnoten zitten, helpen je hersenen te functioneren. Walnoten zien er dus niet alleen een beetje zo uit als je ‘grijze massa’, maar hebben ook een positieve uitwerking op het functioneren van je hersenen.
Joost denkt graag met je mee: soms wil je jezelf verwennen met een handje nootjes, maar in de salade zijn stukjes noot ook wel erg lekker.  Walnoten zijn altijd ongebrand of rauw.

VERSE WALNOTEN KOPEN: JOOST HEEFT DE LEKKERSTE

Als je van vers en van lekker houdt (en gevoelige smaakpapillen hebt), dan houdt Joost van jou. Vers en lekker zijn namelijk terreinen waarop Joost nooit concessies doet:

 • Onze producten zijn authentiek
We houden niet van fratsen. Joost zou liefst iedere noot aan een kritische blik onderwerpen als dat kon. Onze noten selecteren we streng: je krijgt bij ons nooit het geplette, onderste zakje van de stapel of een exemplaar uit het doosje dat tussen wal en schip is gevallen bij de kwaliteitscontrole. We doen trouwens helemaal niet aan voorverpakte dozen en zakjes: we verpakken alles zelf, op maat, op bestelling.

 • We’re nuts!
We werken ongelofelijk inefficiënt, we lijken wel gek. We branden, zouten en kruiden onze noten steeds in hele kleine hoeveelheden. Natuurlijk, in hopen tegelijk prepareren is veel efficiënter. Maar wij houden van vers, dus we willen niet dat het laatste restje noten van zo’n grote hoop nog 3 maanden op kopers moet wachten. Dan zijn ze niet meer vers namelijk.

 • Vandaag besteld, morgen bezorgd? Nou...
We zouden het je graag beloven: vandaag besteld, morgen bezorgd. Maar dat gaat niet altijd, want het gebeurt regelmatig dat jij iets bestelt wat er nog niet is. Een lekkere gebrande en gezouten notenmix bijvoorbeeld. Als ons kleine voorraadje op is, moeten we weer aan het mixen, branden en zouten slaan, en de pakketbezorger gaat dan niet op ons staan wachten. Dan krijg je je pakketje dus een dag later, maar zijn je noten wel écht vers, en dus op z’n allerlekkerst.