GEROOSTERDE GRIEKSE PISTACHENOTEN

€ 5,95

200 gram

€ 5,95

200 gram
Geroosterde pistachenoot uit Griekenland

Omschrijving

Geroosterde Griekse pistachenoten

De Grieken weten wel wat lekker eten is, en dat blijkt ook uit het feit dat Joost deze lekkere pistachenoten in Griekenland vond. Ze zijn geroosterd het allerlekkerst, en zo bieden we ze dan ook aan.

Door het roosteren krijgt deze licht gezouten noot een warme roze/bruine kleur.

Hoe groeien pistachenoten?

De pistachenoot groeit aan een loofboom en is een steenvrucht. Niet elke pistacheboom produceert pistachenootjes: alleen aan vrouwelijke pistachebomen groeien pistachenoten.
Als pistachenoten geoogst worden, is goed te zien of ze al voldoende gerijpt zijn om op te eten: als de schil open is, zijn ze klaar voor consumptie. Pistachenoten in een dichte schil zijn dat niet, en die zijn ook erg moeilijk te openen.

ZIJN PISTACHENOTEN GEZOND?

Noten staan erom bekend dat ze gezond zijn, en de pistachenoot is zeker geen uitzondering.
Deze voedingsstoffen zitten in pistachenoten:
In pistachenoten zitten veel onverzadigde vetzuren en eiwitten. Daarnaast vallen pistachenoten op vanwege hun grote hoeveelheid fosfor. Als je slechts 100 gram pistachenoten eten, zit daar al zo’n 600 gram fosfor in, ongeveer 85% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Fosfor is goed voor onder andere je botten en je tanden.

Andere goede voedingsstoffen die in pistachenoten zitten, zijn bijvoorbeeld vitamine B1 en vitamine E. Met 100 gram pistachenoten krijg je namelijk bijna 60% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine B1 binnen en van vitamine E zo’n 40%. Dit maakt pistachenoten onder andere goed voor de werking van je zenuwstelsel en hart en van je stofwisseling.
Grappig weetje: pistachenoten bevatten ook een klein beetje vitamine C. Dat is best een opmerkelijke eigenschap voor een noot!

PISTACHENOTEN KOPEN: JOOST HEEFT DE ALLERLEKKERSTE

Het klinkt nogal opschepperig, maar Joost weet het echt zeker: zijn pistachenoten zijn het allerlekkerst. Hij is er namelijk stad en land (of zeg maar gerust: de aardbol) voor afgereisd om van alle noten de beste, lekkerste variant te vinden.

Ben jij toevallig gék op lekker? Dan staat onze deur voor je open, zowel in onze winkels als op onze website! Kleine waarschuwing: onze goede kwaliteit is verslavend, dus je supermarktnootjes smaken wel ineens... anders. Je bestelling bij Joost is dus voor eigen risico!