PISTACHENOTEN IN DOP

Veganistisch

€ 5,95

200 gram
Veganistisch

€ 5,95

200 gram
Gezellig pellen

Omschrijving

Pistachenoten in de dop, gezouten

Pistachenoten in de dop, dat brengt gezelligheid met zich mee. Deze heerlijke gezouten pistache is vaak sneller op dan je van tevoren had gedacht, maar dat heb je dan aan je eigen lekkere trek te danken ;-) Wil je dus pistachenoten kopen bij Joost? Dan heb je een goede reden om gelijk een grote hoeveelheid aan te schaffen.

Een van de absolute favorieten van Joost: de pistachenoot. We verkopen ‘m dan ook niet alleen los, maar de gepelde variant ook onze notenmixen

PISTACHENOTEN: AANGENAAM!

Pistachenoten worden ook wel pimpernoten genoemd. Dit familielid van de cashewnoot is oorspronkelijk afkomstig uit het Midden-Oosten en uit centraal Azië, maar wordt nu ook in de Verenigde Staten en in Europa verbouwd.

HOE GROEIEN PISTACHENOTEN?

De pistachenoot groeit aan een loofboom en is een steenvrucht. Niet elke pistacheboom produceert pistachenootjes: alleen aan vrouwelijke pistachebomen groeien pistachenoten.
Als pistachenoten geoogst worden, is goed te zien of ze al voldoende gerijpt zijn om op te eten: als de schil open is, zijn ze na pellen klaar voor consumptie. Pistachenoten in een dichte schil zijn dat niet, en die zijn ook erg moeilijk te openen.

ZIJN PISTACHENOTEN GEZOND?

Noten staan erom bekend dat ze gezond zijn, en de pistachenoot is zeker geen uitzondering. Geen zorgen dus! Pistachenootjes kopen, is niet slecht voor je gezondheid. Bij Joost geloven we zelfs dat niemand meer zonder noten kan leven (behalve als je allergisch bent natuurlijk).

DEZE VOEDINGSSTOFFEN ZITTEN IN PISTACHENOTEN


In pistachenoten zitten veel onverzadigde vetzuren en eiwitten. Daarnaast vallen pistachenoten op vanwege hun grote hoeveelheid fosfor. Als je slechts 100 gram pistachenoten eten, zit daar al zo’n 600 gram fosfor in, ongeveer 85% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Fosfor is goed voor onder andere je botten en je tanden.

Andere goede voedingsstoffen die in pistachenoten zitten, zijn bijvoorbeeld vitamine B1 en vitamine E. Met 100 gram pistachenoten krijg je namelijk bijna 60% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine B1 binnen en van vitamine E zo’n 40%. Dit maakt pistachenoten onder andere goed voor de werking van je zenuwstelsel en hart en van je stofwisseling.

Grappig weetje: pistachenoten bevatten ook een klein beetje vitamine C. Dat is best een opmerkelijke eigenschap voor een noot! Pistachenoten kopen doe je dus niet alleen voor de lekker, ook de voedingsstoffen zijn een goede reden!

PISTACHENOTEN KOPEN

Ben jij klaar om te pellen en heerlijk te genieten van onze fantastische pistachenootjes? Wacht niet langer en ga ervoor. Pistachenoten kopen doe je na je eerste bestelling namelijk nooit meer ergens anders? Ben jij klaar om 'verslaafd' te worden aan deze heerlijkheid? Wij dagen je uit.