De verschillende soorten koffiesmaken

In onze branderij vertelt elke koffieboon zijn eigen verhaal en is elke slok een nieuw avontuur. Ben je een espresso-enthousiasteling, een filterkoffie fan of een cappuccinocriticus? Maakt niet uit! We hebben voor iedere koffiegek wel wat in huis. Laten we duiken in de boeiende diversiteit van koffiesmaken en ontdekken wat de koffie in jouw kopje uniek maakt.

De oorsprong van de smaak: Arabica vs. Robusta

Het begint allemaal bij die twee beroemde boontjes: Arabica en Robusta.

Arabica, de zachte, verfijnde aristocraat van de koffiewereld, brengt een palet van aromatische en fruitige tonen. Aan de andere kant hebben we Robusta, de stoere, no-nonsense boon met een stevige smaak en een cafeïnekick die je wakker schudt.

De Arabica wordt vaker gedronken (80%) dan de Robusta (20%). Bij Branderij Joost kiezen we zorgvuldig onze Arabica voor de fijnproevers en voegen we hier en daar wat Robusta toe voor degenen die een extra boost nodig hebben.

Koffiesmaken bij Branderij Joost

Licht en donker: het brandproces

Het geheim van de smaak zit ‘m in de brandtijd. Licht gebrande koffie is zacht en subtiel. Het is als een zachte streling op je smaakpapillen. Terwijl donker gebrande bonen meer op een krachtige high-five lijken.

Bij ons vind je van alles; van bloemige, fruitige tonen tot diepe, donkere chocolade smaken.

Single Origin vs. Blends

Kiezen tussen single-origin en blends is als kiezen tussen een solo-zonvakantie of een all-inclusieve wereldreis.

Single-origin koffies nemen je mee naar hun unieke geboorteplaats, terwijl blends een symfonie van smaken uit verschillende werelddelen samenbrengen. Bij Branderij Joost hebben we beiden voor je beschikbaar.

Bekijk hier alle koffie.

Wij maken je keuze eenvoudiger

En die keuze hebben we bij Branderij Joost bewust gemaakt. Je hebt bij ons nooit last van keuzestress als je uit de verschillende koffiesmaken moet kiezen. Zoveel verschillende smaken hebben we namelijk niet.

Dat komt door de strenge voorselectie die Joost al voor je heeft gedaan. Alleen de allerbeste van de beste koffiesmaken komen door de test en belanden uiteindelijk in ons assortiment. Dat zodat jij gegarandeerd goede koffie in huis haalt.

De meest populaire koffiesmaken bij Joost