CASHEW MIX

€ 6,95

250 gram

€ 6,95

250 gram
Smaak
Echt Yummy!

Omschrijving

Deze mix is zowel gezouten als ongezouten verkrijgbaar bij Branderij Joost de mix bestaat uit: cashewnoten "premium quality"blanke hazelnotenblanke amandelen uit Valenciapecannoten.

Dit is een heerlijke luxe mix met cashewnoten in de hoofdrol. Joost is altijd op zoek naar de mooiste producten en is trots op de nootjes die hij in huis haalt. Daarom bieden we je: premium cashews met het smeuïgste mondgevoel in combinatie met luxueuze blanke hazelnoten en amandelen en knapperige pecannoten. Een smaaksensatie!

 

Een stukje geschiedenis

De naam ‘cashew’ komt van het woord ‘Acaju’, wat gewoon noot betekent in de taal van de Tupi indianen. Cashews groeien niet zoals de meeste nootjes. Ze groeien namelijk als een soort staartje uit de onderkant van een cashew appel. Het zijn ook nog eens de enige nootjes in onze cashew mix die uitsluitend zonder schil verkocht worden. Dit komt omdat het allergene fenolhars in het schilletje onze huid kan irriteren.

 

We moeten de Portugezen bedanken voor deze heerlijke cashew mix. Zij waren de eerste Europeanen die de nootjes ontdekte in 1558. Vanwege dat nare schilletje werd eerst gedacht dat ze niet eetbaar waren. Maar de Tupi indianen lieten de Europeanen zien dat dat niet zo was. Ze vertelde de Portugezen hoe ze het nootje moesten roosteren om dat nare schilletje eraf te halen. Toen ze het nootje voor het eerst echt proefde waren ze verkocht. En daarom kan jij nu genieten van deze heerlijke cashew mix.


Wie is Joost?

Joost is degene bij wie je je noten haalt. Dat is namelijk waar hij goed in is: in noten.

Joost kiest altijd voor kwaliteit. Daarom selecteert, brandt mengt, zout en verpakt hij iedere noot, pinda of gedroogd fruit zelf. Dat maakt dat Joost kan beloven dat je de beste kwaliteit krijgt voor je geld. Gebrand of rauw, gezouten of ongezouten: het is altijd gewoon goed. Bestel je bijvoorbeeld nootjes bij Joost, dan staat hij ervoor garant dat iedere noot die hij voor je inpakt, 100% vers gebrand en 100% noot is. Of nou ja, soms met een korreltje zout.

De cashew mix is 100% vers gebrand en met liefde en passie geselecteerd en verpakt. Joost houdt de cashew mix eenvoudig. De noten bevatten geen ingrediënten met onmogelijke namen om de mix mooier of langer houdbaar te maken. Gelukkig hoeft dat ook niet, want jij bent een fijnproever, je weet wat lekker is en het lukt jou ook niet om de cashew mix lang in de kast te bewaren.