DOPPINDA'S

€ 3,50

250 gram

€ 3,50

250 gram
Lekker, gezond en gezellig.

Omschrijving

Doppinda’s: onze pinda’s in een notendop

Ben je gek op pinda’s? Wij ook! Je vindt bij ons dan ook pinda’s in allerlei soorten en maten: gezouten, ongezouten, gesuikerd, met vlies, zonder vlies... De doppinda, die ook wel pelpinda genoemd wordt, is de puurste pinda die er is. Juist doordat hij in de dop zit, is hij puur natuur. Hij heeft geen zoutvaatje voorbij zien komen zoals onze gezouten pinda’s en is niet voorzien van een laagje suiker zoals onze suikerpinda’s

Joost houdt zich persoonlijk bezig met de selectie van de allerlekkerste, allerbeste pinda’s. Zeker met de doppinda is het fijn om te weten dat het goed zit: je ziet immers niet hoe de pinda’s er daadwerkelijk uitzien. 

Bij Branderij Joost vind je alleen pelpinda’s die Joosts goedkeuring kunnen wegdragen, en Joost is een fijnproever. Hij haalt dus niet zomaar ineens zijn doppinda’s uit een ander land zonder uitgebreid te proeven en te keuren. Bij Branderij Joost zit het wel goed dus, met de doppinda’s.

Waarom kiezen voor pelpinda’s in plaats van pinda’s uit de dop?

De keuze voor de doppinda of de pinda die al uit de dop is, is er eentje van persoonlijke voorkeur. Hier enkele redenen waarom onze klanten vaak voor doppinda’s kiezen in plaats van voor pinda’s die al uit de dop zijn:

    • Voor de gezelligheid
Dit horen we vaak: pelpinda’s pellen heeft iets gezelligs, iets authentieks. Het is een werkje dat je kunt doen zonder al te veel moeite. Sommige mensen worden er rustig van en anderen vinden samen doppinda’s pellen tijdens de borrel een extra beetje gezelligheid toevoegen. 

    • Verser krijg je ze niet
Als je ze zélf uit de dop haalt en daarna gelijk opeet, is dat alsof je een gedeelte van het oogstproces zelf doet. De pinda’s die uit de dop komen, zijn absoluut ‘vers uit de dop’.

    • Leuk voor de vogels én voor jou
Ben je gek op pelpinda’s, dan ben je niet de enige. Ook de vogels in je tuin of op je balkon kan je erg blij maken met pinda’s. We hebben dan ook klanten die hun portie doppinda’s graag delen met de tuinvogels. Een superleuke manier om vogels naar je tuin of balkon te lokken is met een slinger van pelpinda’s. Je rijgt doppinda voor doppinda aan een touwtje of koord en hangt het dan op in de tuin. Kan je samen met de vogels doppinda’s eten: jij binnen aan de keukentafel, zij buiten, ondersteboven, aan je ketting van doppinda’s.

Is de doppinda gezond?

Zijn pelpinda’s gezond? Die vraag krijgen we wel vaker. Blijkbaar bestaat er twijfel over hoe gezond pinda’s zijn. 
Laten we voorop stellen: doppinda’s zijn voor ons in de eerste plaats lekker :) Maar daarnaast zijn ze ook zeker goed voor je. Er zit namelijk een hoop gezonds in pinda’s:

  • IJzer
  • Vitamine B
  •  Vitamine E
  • Onverzadigde vetten
Vanwege hun goede ingrediënten krijgen noten en pinda’s hun eigen plaatsje in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Je ziet dus: pinda’s zijn zeker gezond! Voor de lekkere trek een paar doppinda’s pellen is dus een goed idee: je doet niet alleen je maag, maar ook de rest van je lichaam er een plezier mee.

De twijfel over hoe gezond pinda’s zijn ontstaat waarschijnlijk door het vet dat in pelpinda’s zit. Veel mensen rekenen de pelpinda tot de noten, hoewel een pelpinda eigenlijk een peulvrucht is. 

Doordat de pinda vaak met noten vergeleken wordt, komt hij nog wel eens iets negatiever voor de dag dan nodig, en wel door de hoeveelheid vet die hij bevat ten opzichte van noten. Een pelpinda bestaat voor 46% uit vet. Dit maakt de pinda tot een relatief vet voedingsmiddel. Het is echter wel zo dat pelpinda’s gezond vet bevatten: slechts 7% van de pinda bestaat uit verzadigd vet, de rest is onverzadigd vet.

Pinda’s in allerlei soorten en maten bij Branderij Joost

Zijn pelpinda’s het toch niet helemaal en koop je liever pinda’s die je direct naar binnen kunt werken? Ook voor niet-meer-pelpinda’s ben je bij Branderij Joost op het juiste adres ;-) Kies bij ons uit:

Waarom je pelpinda’s kopen bij Branderij Joost?

  • Snelle verzending
Bestel je je pelpinda’s vandaag, dan doen we er alles aan om ze ook vandaag voor je te selecteren, verpakken en verzenden, zodat jij ze morgen in huis hebt. 

  • Vers is ook echt vers
We kunnen niet altijd garanderen dat jij je bestelling morgen in huis hebt, want soms komt het voor dat onze verse voorraad op is als je bijvoorbeeld noten bestelt. Dan moeten we eerst nog branden, zodat je écht vers gebrande noten krijgt.

  • Alleen de beste kwaliteit
We houden niet van groot inkopen tegen scherpe prijzen, we houden van kwaliteit. Ook voor jouw noten en pelpinda’s reizen we de wereld rond om de állerbeste varianten te vinden. 

  • Overtuig jezelf in een van onze winkels
Branderij Joost heeft 12 fysieke winkels in Nederland. Je kunt dus zelf de proef op de pinda nemen en bij ons langskomen om je neus eens flink de kost te geven. Wat je ruikt in onze winkels, is altijd puur natuur: de reuk van gebrande noten, zonder stiekem parfummetje of geurtrucje.