SUIKERPINDA'S

€ 3,50

350 gram

€ 3,50

350 gram
Zoete knabbel

Omschrijving

Suikerpinda's: de ideale snack!

Kiezen tussen zoet en zout kán soms gewoon even niet. Voor die momenten zijn er suikerpinda’s: kwalitatieve pinda’s in een jasje van suiker. Pinda’s of aardnoten zijn peulvruchten worden al sinds de 16e eeuw met veel smaak over de hele wereld gegeten. Suikerpinda’s zijn niet alleen een geweldige snack, dankzij het krokante suikerlaagje kun je ze ook nog eens maandenlang bewaren. Maar zover komt het waarschijnlijk niet. Daar zijn ze gewoon te lekker voor!

Eet suikerpinda’s uit het vuistje of verwerk ze in een dessert

Voor veel mensen zijn suikerpinda’s de ideale snack. Zowel zoet als hartig. Lekker makkelijk te pakken en ze staan gezellig in een schaaltje op tafel. Maar wist je dat je suikerpinda’s ook kunt verwerken in heerlijke desserts? Vermaal ze in de crusher of de keukenmachine en strooi ze over je ijs of chocolademousse. Smullen maar!

Waarom zijn suikerpinda’s rood?

Altijd al willen weten hoe suikerpinda’s aan hun rode kleur komen? Dat heeft te maken met het productieproces van de suikerpinda. Om suikerpinda’s te maken worden pinda’s gekookt in suikerwater met kaneel. De suiker karamelliseert en hecht zich aan de pinda’s. Wanneer er meer en meer suiker karamelliseert krijgen de pinda’s hun mooie roodbruine kleur.

Hoe worden suikerpinda’s gemaakt?

Voor het maken van suikerpinda’s is een grote pan met water, suiker en eventueel een beetje zeezout nodig. Het suikerwater wordt aan de kook gebracht zodat het indikt en gaat karamelliseren. Op dat moment worden de pinda’s toegevoegd. Wanneer de pinda’s mooi op kleur zijn worden ze van het vuur gehaald om af te koelen. Het suikerlaagje wordt dan hard en voilà, heerlijke verse suikerpinda’s die je direct in de webshop kunt bestellen of bij Joost in de winkel kunt komen halen!

Joost: het zoetste jongetje van de klas

Veel suikerpinda’s hebben een opvallende rode kleur. Door het karamelliseren krijgen de pinda’s een roodbruine kleur. Dus waarom zijn veel suikerpinda’s zo rood? Aan veel suikerpinda’s wordt de kleurstof E124 toegevoegd om ze er roder uit te laten zien. Dat vind Joost zonde. Want Joost is van mening dat noten gewoon noten moeten zijn, zonder onnodige toevoegingen.

Suikerpinda’s van Joost herken je direct aan de mooie roodbruine kleur. Dat betekent dat er aan onze suikerpinda’s geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen zijn toegevoegd. Puur natuur en echte kwaliteit dus. En dat maakt Joost tot het zoetste jongetje van de klas!