MACADAMIA MIX

Aanrader

€ 7,95

250 gram
Aanrader

€ 7,95

250 gram
Smaak
De koningin onder de noten in een verrukkelijke mix!

Omschrijving

De koningin onder de noten in goed gezelschap!


Deze verrukkelijk mix bestaat uit:

Dit is een verrukkelijke mix met macadamia noten als ster in de mix. Bij Branderij Joost streven we ernaar om alleen de beste producten in huis te halen. We presenteren je: premium macadamia’s uit Australië met het romigste mondgevoel in combinatie met delicieuse cashews, blanke amandelen en crunchy pecannoten. Hoe lekker is dat?

Over onze macadamia’s

We geven je natuurlijk graag een beetje geschiedenis over de hoofdnoot van onze macadamia mix. Van deze noot wordt namelijk al duizenden jaren genoten door de inheemse bevolking van Australië. Lang voordat de eerste Europese zeevaarders het continent ontdekten. De eerste Europeaan die de plant ontdekte waar het nootje vandaan komt was de Engelse ontdekkingsreiziger en botanist Allan Cunningham.

De noten zijn eigenlijk de zaadjes van de macadamia plant. In de negentiende eeuw plantte Rous Mill de eerste commerciële boomgaarden van macadamia planten. Nadat het zaadje geplant is duurt het ongeveer tien jaar voordat de plant volwassen wordt en vruchten gaat produceren. Een volledig volwassen boom kan wel achttien meter hoog worden en wel 120 kilo per jaar produceren. 

Als de vruchten rijp zijn en klaar zijn om in de macadamia mix te belanden vallen ze vanzelf op de grond. Je kan een rijpe vrucht herkennen aan de verandering in kleur van knalgroen tot een houtachtig bruin. De noot is ook erg moeilijk om te kraken, de inheemse bevolking van Australië gebruikte hiervoor twee grote stenen.

Voedingswaarde

Nootjes zijn niet alleen lekker maar ook nog eens supergezond en een goede toevoeging aan een gebalanceerd dieet. Maar wist je ook dat macadamia noten gezien worden als één van de gezondste nootjes? De macadamia noot bevat net zoveel proteïne, vezels en gezonde vetten als alle andere nootjes. Maar het is ook nog eens een krachtpatser die je hart helpt om beter te kloppen. Het heeft meer enkelvoudig onverzadigd vet per portie dan elk ander nootje, en maar één gram suiker per portie.

We weten dat balans en afwisseling een goede invloed hebben op onze gezondheid. Daarom hebben we deze verrukkelijke macadamia mix samengesteld met de gebundelde kracht van een handjevol gezonde nootjes:

  • Amandelen: zijn goed voor 37% van je dagelijks benodigde vitamine E.
  • Cashews: bevatten wel 73% van je aanbevolen hoeveelheid magnesium.
  • Pecannoten: hebben wel 10 gram vezels per portie wat gelijk staat aan 40% van je dagelijkse hoeveelheid.

Samen helpen ze om je gezond te houden, een goed gevoel van binnen te geven en ook nog eens je energieniveau een boost te geven.

De mooiste mix van Joost

De macadamia mix van Branderij Joost is 100% vers gebrand en met liefde en passie geselecteerd en verpakt. Joost houdt de macadamia mix eenvoudig. De mix bevat geen ingrediënten met onmogelijke namen om de macadamia mix mooier of langer houdbaar te maken. Gelukkig hoeft dat ook niet, want jij bent natuurlijk een fijnproever, je weet wat lekker is en het lukt jou ook niet om de macadamia mix te lang in de kast te bewaren.