AMANDELEN BRUIN

€ 3,50

150 gram

€ 3,50

150 gram
Deze "bloemige" noot is rauw en ongezouten en heeft een milde smaak en een stevige structuur.

Omschrijving

Bruine AMANDELEN

De amandel is één van de meest bekende noten wat ons betreft. Dat is ook niet voor niets, want met z’n milde smaak is deze ‘bloemige’ noot één van de favorieten. Je kunt ‘m ook op verschillende manieren nuttigen: lekker in het vuistje of misschien wel in een gevulde speculaas. Wij zouden het wel weten… Deze noot vindt in ieder geval zijn weg in onze keuken! 

Op een gezonde voet eh… noot

Zijn amandelen gezond? Jazeker! Er zitten namelijk heel wat goede stofjes in de amandel. Zo zijn deze nootjes goed voor je botten, spieren, cholesterolniveau, darmen, bloeddruk, spieren en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Geen wonder dat deze noot zo populair is bij het grote publiek.

Dus wil je op de gezonde tour gaan en aan de slag met je voeding? Dan zijn amandelen een hele goede toevoeging aan je dieet. Neem je elke dag een handje (denk aan zo’n 25 gram) amandelen? Dan krijg je de volgende goede voedingstoffen binnen: 

  • 158 kcal
  • 14 gr vet
  • 0,9 verzadigd vet
  • 1,8 gr koolhydraten
  • 1,8 gr vezels
  • 1 gr suikers
  • 5,4 gr eiwit 

Gaat je keuze uit naar de ongezouten amandelen van Joost? Dan krijg je zelfs 0 gr zout binnen! 

Dan de hamvraag: zijn bruine amandelen mét of zonder vlies gezonder?

Je vraagt je misschien af wat het verschil is tussen de amandelen met het bruine vlies en witte amandelen zonder vlies. Is de één gezonder dan de ander? Laten we daar eens induiken. Het vliesje om de noten bevatten namelijk antioxidanten – en geloof ons maar, die wil je binnenkrijgen. 

Ze geven namelijk een enorme boost voor je huid. Amandelen hebben een positieve invloed op oxidatieve stress; een factor die ervoor zorgt dat je sneller ouder wordt. Kortom amandelen an sich zijn al hartstikke gezond, maar dat bruine vlies heeft nog extra gezondheidsvoordelen t.o.v. die de blanke amandel

Bruine amandelen en afvallen: een goede match? 

Wil je wat kilootjes kwijt? Dan kan een handje bruine amandelen je een handje helpen ;). Deze noten geven je snel een vol gevoel, waardoor je minder hoeft te eten. Doordat de bruine amandel weinig calorieën bevat, is het een lekkere snack in jouw gezonde dieet. Een ideaal tussendoortje net voor het avondeten, dus! 

Bruine amandelen kopen

Aarzel dus niet langer en bestel je bruine amandelen vandaag nog bij Joost. Wij zijn er zeker van dat je nog nooit zo hebt genoten van een handje bruin goeds als deze!

Zin in een spannendere smaak? Probeer dan eens rookamandelen, lekker smokey.