AMANDELEN WIT

Veganistisch

€ 3,95

150 gram
Veganistisch

€ 3,95

150 gram
Smaak
Deze “bloemige” noot heeft een milde smaak en een stevige structuur.

Omschrijving

AMANDELEN

Wie kent hem niet: de amandel. Of je ze nu los uit het vuistje eet of liever verwerkt in spijs in gevuld speculaas ;-) : deze noot vindt zijn weg naar vrijwel iedere keuken.

ZIJN AMANDELEN GEZOND?

Goed nieuws: amandelen staan bekend als zeer gezonde noten. Dat komt doordat er een hoop goeds in amandelen zit: amandelen zijn goed voor je botten, je hart, je spieren, je cholesterolniveau, je bloeddruk, je darmen... Al die positieve effecten van amandelen maken de amandel tot een zeer populaire noot. Joost zelf is er dan ook gek van.
Wil je een gezonde gewoonte creëren, eet dan iedere dag een handje amandelen. Eet je een handje amandelen (zo’n 25 gram), dan krijg je het volgende binnen:

  • 158 kcal
  • 14 g vet
  • 0,9 g verzadigd vet
  • 1,8 g koolhydraten
  • 1,8 g vezels
  • 1 g suikers
  • 5,4 g eiwit

Kies je voor ongezouten amandelen, dan krijg je 0 gram zout binnen met je handje amandelen.

Zijn amandelen met of zonder vlies gezonder?

Het bruine vlies of vel dat van nature om amandelen zit, bevat krachtige antioxidanten. Antioxidanten hebben een positieve uitwerking op oxidatieve stress, en de gevolgen van oxidatieve stress zijn medeverantwoordelijk voor het verouderingsproces. Hoewel amandelen sowieso gezond zijn, heeft de variant met het vlies dus nog een extra gezondheidsvoordeel ten opzichte van de witte of blanke amandel.

Amandelen en afvallen: een goede combinatie?

Wil je graag afvallen? Dan kunnen amandelen je daar op een slimme manier een handje mee helpen. Amandelen geven je namelijk snel een vol gevoel, ook als je er maar weinig van eet en dus weinig calorieën binnenkrijgt. Heb je dus steeds al ver vóór het avondeten trek in een tussendoortje, maar wil je zo weinig mogelijk calorieën binnenkrijgen? Kies dan voor een handje amandelen! Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat amandelen je effectief helpen om gewicht te verliezen. 

GEZOUTEN AMANDELEN
Op zoek naar een verantwoorde zoute snack? Dan is het geen gek idee om vandaag nog gezouten amandelen op je boodschappenlijstje te zetten. Deze heerlijke noot wordt namelijk gebrand en omhuld met een zout buitenlaagje. Een hartige lekkernij voor bij de borrel die ook nog 's heel gezond is. Wat wil je nog meer? 

ONGEZOUTEN AMANDELEN
Wil je deze heerlijke noten liever verwerken in een zoet gerecht - denk bijvoorbeeld aan die ambachtelijke gevulde speculaas? Dan kun je beter kiezen voor ongezouten amandelen. Deze zijn gebrand, maar zonder enige poes pas. Ook lekker zo uit de hand of in één van Joost's verrukkelijke notenmixen. 

RAUWE AMANDELEN
Deze rauw amandelen zijn perfect voor in al je baksels. Verwerk ze op gevulde koeken of andere zoete lekkernijen die nog de oven in moeten. De ongebrande amandelen kun je tevens rauw eten. Ze hebben een milde smaak en een zachte structuur. Echt genieten, dus!

Benieuwd naar het verschil tussen deze drie soorten amandelen? Breng binnenkort dan eens een bezoekje aan één van onze winkels  Hier ervaar je zelf de smaak, geur én structuur van de verschillende noten. Naar welke amandel gaat jouw voorkeur uit? 

Blanke amandelen kopen

Dat doe je bij Joost. Waar anders? Als echte waaghals durf jij het aan. Want laten we eerlijk zijn: blanke amandelen kopen doe je na je bestelling bij Joost nergens anders meer.