PINDA'S XXL

Veganistisch

€ 2,95

250 gram
Veganistisch

€ 2,95

250 gram
Smaak
De naam zegt het al: lekker grote pinda’s zonder jas.

Omschrijving

Ben je een echte knabbelaar? Dan zijn deze grote pinda’s van Branderij Joost precies wat je zoekt! We halen deze knoeperds van pinda’s speciaal voor jou uit Amerika. Bestel ze met of zonder zout en geniet ervan tijdens een feestje, een bier- of wijnproeverij, of gewoon wanneer je zit te relaxen op de bank en trek hebt in iets lekkers! Deze grote pinda’s zijn ontdaan van hun vlies en daarna gebrand. Ideaal als borrelnoten of als ingrediënt voor gerechten.


De pinda: ’s werelds favoriete borrelsnack!

De pindaplant groeit op veel plaatsen over heel de wereld en wordt in grote hoeveelheden geproduceerd in onder andere China, India, Nigeria en de Verenigde Staten. De pinda komt oorspronkelijk uit Zuid Amerika en werd vanaf de 16e eeuw door de Spanjaarden gaandeweg over de hele wereld verspreid.

Tegenwoordig is de pinda enorm populair. Wereldwijd wordt er ieder jaar maar liefst 44 miljoen ton pinda’s geproduceerd! De meeste pinda’s voor consumptie, ook onze XXL pinda’s, worden kort geblancheerd om ze van het vlies te ontdoen en vervolgens gebrand. Maar niet alle pinda’s worden verkocht als borrelsnack. Een groot gedeelte wordt verwerkt in andere producten zoals koekjes, snoepgoed en natuurlijk pindakaas en pindasaus!

Zijn pinda’s gezond?

Ja! Pinda’s zijn ontzettend gezond. Ze hebben enorm veel voedingswaarde, waaronder flinke hoeveelheden vitamine C en E. Vitamine C is een belangrijke ondersteuner van het immuunsysteem en de energiehuishouding. En vitamine E is een antioxidant en helpt bij het regelen van de stofwisseling. En dan hebben we het nog niet over magnesium, zink en fosfor. Allemaal belangrijke mineralen die je terugvindt in je favoriete borrelnoot!
Daarnaast zijn pinda’s een bron van eiwitten en kunnen daarmee een belangrijke aanvulling vormen op het dieet van vegetariërs en veganisten. Pas wel een beetje op met de hoeveelheid pinda’s die je weg knabbelt. Pinda’s bevatten weliswaar veel gezonde vetten maar die zorgen ook voor behoorlijk wat calorieën, wat niet ideaal is voor je summer body.

De noot die geen noot is

De pinda is het favoriete nootje van veel mensen. Dat is opvallend want de pinda is helemaal geen noot! Het is een peulvrucht die onder de grond rijpt en uitgroeit tot de doppinda’s die we allemaal kennen. De vergissing is wel te begrijpen, pinda’s zien eruit als noten en worden natuurlijk ook als noot aangeboden en verkocht. Een interessant feitje om met je vrienden te delen tijdens de borrel met een schaaltje pinda’s op tafel!

100% kwaliteitspinda’s bij Joost

Wanneer je grote XXL pinda’s bestelt wil je natuurlijk zoveel mogelijk echte pinda’s hebben. Dat begrijpt Joost helemaal. Daarom zijn alle XXL pinda’s bij Joost 100% pinda, zonder toevoegingen. Dus geen onbegrijpelijke E-nummers of rare toevoegingen. Hoogstens een beetje zout als je dat wilt. Vers gebrand, met zorg uitgekozen en met een voorliefde voor pure, natuurlijke noten. Dat is de kwaliteit die Joost biedt. Kom langs en neem de proef op de som of bestel direct als je niet langer kunt wachten op de beste pinda’s!

Specificaties

Smaak Gezouten, Ongezouten