De website van Branderij Joost gebruikt cookies
×

Dagelijks vers gebrand!

MACADAMIA


€ 5,95
×
Gewicht:
Smaak
Beschrijving

Introductie
Macadamia is een bolvormige notensoort, in een heel harde bast. De smaak is delicaat en romig.

Origine
Deze populaire kogelronde noot is een steenvrucht en komt oorspronkelijk uit Australië, maar wordt ook in Zuid-Afrika geteeld. Macadamia’s hebben net als cashews een delicate notensmaak en zijn krokant van structuur.
De Macadamia noot groeit aan een groenblijvende Macadamiaboom in de tropische regenwouden gelegen aan de kust. De Macadamia noot begint als witte of roze bloem. De bloemen ruiken heerlijk. Uiteindelijk zullen deze bloemen uitgroeien tot soms wel 20 noten per bloem. De noten zijn omhuld met een leerachtige schil welke moeilijk te kraken is. Zodra de noot gerijpt is, zal de schil barsten en valt de noot op de grond en is deze klaar om geoogst te worden.

Wist u dat?
De Macadamianoot een bijzonder hoog percentage aan gezonde onverzadigde vetten bevat,  maar liefst 70%! Verder bevat de noot omega-7 palmoliezuur, proteïnen, niacine (vitamine B3), ijzer, magnesium en thiamine (vitamine B1), magnesium, fosfor, ijzer, zink en calcium.
Ook op huid en haar heeft de olie uit de Macadamianoot een gunstig effect. Het werkt verzachtend en voedend voor de huid en trekt makkelijk de huid in. Het haar gaat er meer van glanzen.

Tip!
Eet de Macadamia als verstandig tussendoortje. De omega-7 vetzuren zorgen er onder andere voor dat je minder snel trek krijgt en ze verhogen de vetstofwisseling zodat de vetopslag vermindert.

 

shippingGratis verzending in NL bij bestellingen vanaf € 45,-winkels12 échte winkels van harte welkom!retour Branderij Joost altijd vers gebrande noten


TOP

Copyright © 2018 Branderij Joost