BRANDERIJ

€ 5,95

250 gram

€ 5,95

250 gram
Onze Branderij Joost huismix!

Omschrijving

Wat is de Branderij huismix?

Deze exclusieve licht gezouten notenmix bestaat uit pinda's, amandelen, macadamia's, pecannoten en pistachenoten.

De exclusieve Branderij huismix is speciaal samengesteld door Joost, van zijn huis voor jouw huis. Zoals het gezegde luidt; losse noten maken nog geen muziekstuk en wat Joost hier gemaakt heeft is een ware symfonie, waarin hij al zijn lekkerste nootjes bij elkaar heeft gebracht!

Wat zit er in de Branderij huismix?

Het begint met een basisnoot van pinda’s snel gevolgd door een rokerige amandel, hartnoten van macadamia en pecan en last but not least een topnoot! ook wel pistache genaamd. (Wist je dat de Branderij huismix onze enige mix is met een pistachenootje?)

De Pinda

Bescheiden maar veelzijdig en ook nog eens de enige noot die geen noot is. De pinda behoort namelijk tot dezelfde plantenfamilie waar ook peulvruchten toe behoren en wordt al meer dan 7600 jaar verbouwd als agrarisch product in Zuid-Amerika.

De Amandel 

Wie kent hem niet? We zien hem terug bij bijna alle feestdagen in de marsepein, kerststol of paasbrood. Maar de amandel is natuurlijk ook heerlijk om op zichzelf van te genieten, rauw, geroosterd of gerookt, in een mix of toch alleen. Een universele noot waar je niet omheen kan. 

De Macadamia 

Een heerlijk krokant nootje met een romige smaak en mouthfeel. Oorspronkelijk uit Australië en pas sinds 1800 een echte wereldnoot. Wat de macadamia niet lette zich in een mum van tijd te doen uitblinken als koningin der noten. Er werd zelfs een keer een vliegtuig naar de gate teruggestuurd toen de crew het nootje niet op bordjes serveerde maar in plastic zakjes (de zogeheten nutgate). 

De Pecannoot 

Dit smeuïge nootje is afkomstig uit de Verenigde Staten en natuurlijk familie van de walnoot. In Amerika zie je hem vaak terug in Pecan Pie maar bij Joost komt de pecannoot het best tot zijn recht geroosterd en licht gezouten of in een mix. 

De Pistachenoot 

Een zoetig nootje met een uitgesproken smaak. De pistachenoot heeft een rijk verleden; als een van de enige twee nootjes die voorkomen in het oude testament! Samen met de amandel heeft ze een flinke reis gemaakt van centraal Azië door het midden-oosten, helemaal naar Joost. En Joost zet haar vol liefde in de schijnwerpers. 

Wie is Joost eigenlijk? 

Joost is degene bij wie je je noten haalt. Dat is namelijk waar hij goed in is: in noten. Hij kiest altijd voor kwaliteit en selecteert, brandt mengt, zout en verpakt iedere noot, pinda of gedroogd fruit zelf. Bestel je bijvoorbeeld de branderij huismix bij Joost, dan verzekert hij dat iedere noot die hij voor je inpakt, 100% vers gebrand en 100% noot is. Of nou ja, soms met een korreltje zout. 

De branderij huismix is dan ook 100% vers gebrand en met liefde en passie geselecteerd en verpakt. Joost houdt de branderij huismix lekker eenvoudig. De noten bevatten geen ingrediënten met onmogelijke namen om de branderij huismix mooier of langer houdbaar te maken. Dat hoeft ook niet. Want als echte levensgenieter, heb je deze notenmix zo opgepeuzeld.