Iets lekkers bij de koffie? 9x lekkers

De beste koffie al op de kop getikt? Dan is het tijd om na te denken over iets lekkers voor bij de koffie. Gelukkig hebben we bij Branderij Joost al heel wat bakken zwart goud achter onze kiezen zitten én het nodige lekkers bij de koffie uitgeprobeerd. Daarom hier onze tips voor iets lekkers bij de koffie.

#1 Koekjes, kaakjes en biscuitjes

Een klassieker, die al sinds je oma’s oma meegaat: koekjes. Ze komen tegenwoordig in alle soorten, smaken en maten. Jouw favoriet voor bij de koffie? Die kan alleen jij bepalen.

#2 Taart alleen voor speciale gelegenheden?

Nee! Elke dag is een feestje en dat mag gevierd worden. Kies daarom eens voor taart als iets lekkers voor bij de koffie. Er gelijk een bakfeestje van maken? Spring dan zelf de keuken in.

Bak een heerlijke pecan pie met pecannoten voor bij een dark roast koffie of een appel-notentaart.

#3 Een handje noten

Iets lekkers bij de koffie met wat meer voedingsstoffen? Dan kun je het beste een handje noten pakken. Walnoten, macadamia’s, witte hazelnoten of een lekkere mix (bijvoorbeeld met chocolade), de keuze is reuze. Noten bestel je gemakkelijk bij ons online – koffie trouwens ook.

Want laten we gelijk maar met de deur in huis vallen: onze noten zijn bizar lekker. Daar hoef je Joost niet op zijn blauwe ogen om te geloven: onze klanten zeggen het ook. Waarom ze zo lekker zijn?

 • Geen vershouders, kleur- of glimmiddeltjes om onze noten er beter uit te laten zien
 • Smaak staat voorop
 • Speciaal voor jou vers verpakt
 • 11 echte winkels waar je zelf kunt snuffelen
 • Bestel de allerlekkerste noten vandaag nog online en proef zelf hoe lekker ze zijn.

  #4 Muffins!

  Muffins zijn erg lekker bij de koffie. Deze vaak zoete lekkernij kun je eten in veel smaken. Ze komen met stukjes chocolade, fruit en zelf met nootjes.

  De fruitmuffins zijn erg lekker bij een light of medium roast koffie en een chocolademuffin past perfect bij een dark roast of espresso. 

  #5 Kaneelbroodjes bij melkkoffies

  Een kaneelbroodje smaakt erg goed bij cappuccino’s, een koffie verkeerd en latte’ s. Ook zijn ze heerlijk bij koffiebonen met ondertonen van kaneel en andere kruiden.

  #6 Bonbons: chocolade + koffie =

  Chocolade en koffie zijn een knaller van een combinatie. Vooral bij bittere koffiebonen zorgt de chocolade voor een aangename smaakervaring. Wij hebben in onze winkels een mooie selectie met notenbonbons gemaakt, heerlijk bij een bakkie. Onze favoriete combinaties:

  • Espresso: pure chocolade bonbons
  • Cappuccino: hazelnoot bonbons
  • Latte of koffie verkeerd: karamel bonbons

  #7 Stroopwafel

  Iets Nederlands lekkers bij de koffie? Dan is een stroopwafel ultiem geschikt. Deze oer-Hollandse traditie is typisch Nederlands en smaakt fantastisch bij een normale kop zonder poespas. Wil je het extra smullen? Leg de stroopwafel dan op je kopje om ‘m op te warmen.

  #8 Macarons bij een light of medium roast

  Macarons zijn heel zoet en hebben een subtiele smaak. Ze zijn daarom perfect om te combineren met een light of medium roast koffie. De intense smaak van een dark roast zou de milde smaken van een macaron te erg kunnen overheersen.

  #9 Brownies tegen bittere smaken

  De chocolade in brownies werkt bittere smaken in de koffie tegen, terwijl de koffie de chocolade smaak in de brownie juist meer tot zijn recht laat komen. Een perfecte combinatie dus!

  Duik je zelf de keuken in? Dan kun je zelfs koffie toevoegen aan je brownie-recept.