PECANNOTEN

€ 5,50

150 gram

€ 5,50

150 gram
Smaak
Deze prachtige noot heeft een milde zoete smaak en een romige, zachte structuur.

Omschrijving

Meer lezen over deze heerlijke, bruine nootjes? We vertellen je er meer over.

WAT ZIJN PECANNOTEN?

Pecannoten zijn noten die qua uiterlijk een beetje op walnoten lijken. Ze zijn oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten en het noorden van Mexico, maar tegenwoordig worden ze ook in Spanje en Australië gekweekt.

De pecannoot is een zaadje dat aan de Hickoryboom groeit. De zaden groeien in een groepje van 4 samen in een groene schil.

PECANNOTEN VS. WALNOTEN: WAT IS HET VERSCHIL?

Walnoten en pecannoten lijken zeker op elkaar. Ze behoren dan ook allebei tot de okkernotenfamilie. Qua smaak zijn pecannoten iets boterachtiger en iets zoeter dan walnoten.

HOE GEZOND ZIJN PECANNOTEN?

Pecannoten zijn niet alleen superlekker, maar ook nog eens erg gezond! Er zitten maar liefst 19 vitamines en mineralen in, en de pecannoot bevat dan ook veel vitamines in vergelijking met andere noten. Een greep uit al dat goeds in pecannoten: vitamine E en vitamine A, foliumzuur, calcium, magnesion, koper, fosfor, kalium, mangaan, verschillende B-vitaminen en zink. Een handje pecannoten is dus zeker gezond en goed voor je!

De samenstelling van de pecannoot maakt ook dat deze noot een slimme vleesvervanger is voor vegetariërs en veganisten.

GEZOND + LEKKER? PIECE OF CAKE: PECANNOTEN TAART!

Pecannoten zijn natuurlijk al hartstikke lekker om gewoon ‘uit de losse pols’ te eten, maar je kunt er ook mee bakken! In Amerika is de ‘pecan pie’, de pecannoten taart, superpopulair. En iedereen weet: de meeste dingen worden er extra lekker van als ze op een taart liggen ;-) Zeker een tip dus, om eens aan het bakken te slaan nadat je bij Branderij Joost bent geweest!

PECANNOTEN IN 3 VARIANTEN

Bij Branderij Joost kies je zelf hoe je je pecannoten het lekkerst vindt:

  • Gezouten
  • Ongezouten
  • Rauw
Allemaal superlekker natuurlijk, dat spreekt voor zich. De pecannootjes worden altijd speciaal voor jou geselecteerd en verpakt als je bij ons bestelt, net als al onze noten. Kies je voor gebrande noten, dan warmen we de oven op en gaan je nootjes vlak voordat ze verpakt worden nog de oven in. Ze zijn net niet meer warm als jij ze straks uitpakt.

DE ALLERLEKKERSTE PECANNOTEN KOPEN DOE JE BIJ JOOST

Lekker aan het borstkloppen zijn we, maar het is nu eenmaal zo: de lekkerste pecannoten (en andere noten!) koop je bij Joost. En dit is waarom:

  • We gaan wel erg ver
Voor een goede noot gaan we ver, en dat bedoelen we dan letterlijk. Joost koopt niet klakkeloos alle noten bij dezelfde leverancier, maar is steeds zelf op zoek naar de lekkerste pecannoot, de allerbeste walnoot, de smakelijkste pinda. Dat brengt hem in Australië, India, Afrika... Al onze noten komen ergens anders vandaan, want we willen dat noot voor noot de lekkerste van zijn soort is.

  • We’re burning for you
De lekkerste noten zijn verse noten. Onze noten en pinda’s branden we dan ook speciaal voor jou. Dat houdt in dat we iedere dag weer de oven aanzwengelen voor kleine hoeveelheden noten, want we willen dat iedereen, zowel in de winkel als online, geniet van noten die écht vers gebrand zijn. Een flinke berg noten in één keer branden is veel efficiënter en voordeliger, klopt. Maar we gaan niet voor voordelig, we gaan voor lekker(st).

PECANNOTEN KOPEN: ONLINE OF OFFLINE

Bij ons kun je kiezen: je pecannoten kopen kan online of offline. Voordeel van online kopen is dat je lekker op de bank kunt blijven zitten. Voordeel van offline kopen is dat je een van onze winkels kunt bezoeken. Kun je even de pecannootjes (en andere nootjes) besnuffelen en ruiken dat ze écht vers zijn.

Je hoeft daarvoor niet eens in de buurt van de nootjes te komen, want je ruikt onze vers gebrande noten buiten. Ze liggen trouwens ook allemaal netjes en hygiënisch achter de toonbank, onze noten. Zo kunnen we garanderen dat die onweerstaanbare nootjes die jij mee naar huis neemt, niet daadwerkelijk ‘van de klanten besnuffeld’ zijn ;-)